2010. ápr. 10.

Öltözködés és vásárlás - 1. rész

Nos, időközben két farang naplója lett az "egyfarangnaploja"-ból. Rájöttünk ugyanis, hogy bizonyos igen fontos témakörök :-) taglalásához szakértő bevonására van szükség. Ez pedig nem más, mint a shopping és a háztartás. Ezeknek szakértői pedig természetesen a nők :-) - így jövök a képbe én, mint társszerző. Ám megígérem, én nem leszek olyan racionális és áttekinthető :-)), mint életem párja, hanem a hasznos tanácsokat kedves történetekbe ágyazom.



Az első fontos felfedezésem az volt, hogy nagyon sok otthonról ismert márka itt is kapható. Ez első pillantásra hervasztó lehet a kalandvágytól fűtött útitársaknak, akik arra éhesek, hogy itt minden, még egy közönséges tusfürdő is egzotikus meglepetés. Valljuk be azonban, hogy az idegenben ránk köszönő, otthonról ismerős dolgok valójában a biztonság és az otthonosság érzetével ajándékoznak meg. Különösen, ha nem pár hétre, hanem hosszabb időre terveztük a tartózkodást...


Tehát a lényeg, hogy nem feltétlen kell felpakolnunk a fél fürdőszobát, hogy konfortzónánkat magunkkal hozzuk. Én ugyan (nem tudván a régi beidegződésektől szabadulni) megtettem - de teljesen felesleges volt. Az illatszerek, a szépség- és testápolók területén minden nemzetközi márka itt van a polcokon. Sőt, némelyik SOKKAL JOBB minőségű, mint az otthon kapható. És a hazai árakhoz mérve kb. feleannyiba kerülnek...

Egyetlen apró gondom az arc- és testápolók terén akadt. Ezen a polcon hosszabban kellett keresnem a számomra megfelelő termékeket, a szépségideálokról szóló hatékony marketingmunkának hála itt ugyanis minden csokibarna nő FEHÉR bőrt akar. Így majdnem az összes termék fehérítő komponenst és magas faktorú fényvédőt tartalmaz.
Az utóbbival nincs is baj, amint azt majd a későbbiekben elmesélem, az előbbi viszont nekem határozottan nem tetszett: most tényleg az a terv, hogy a nehezen megszerzett barnaságomat egész éjszaka a fehérítők fakítsák?!
Nagyon funny egyébként a dologban, hogy nálunk meg ugye a hölgyek/urak a fél fizetésüket a szoliba hordják... Jól meg vagyunk mi "reklámilag" manipulálva - világméretekben!

A ruházkodás megoldására sem kell különösebb terveket szövögetnünk, és különösen nem kell otthoni bevásárló-körúton felfrissíteni a ruhatárunkat, hogy itt káprázatosan nézzünk ki.


Egyrészt, mert az itt élők zöme erre nem nagyon ad, viszont olyan holmikat hord, amiket mi nemhogy Európában, de itt sem nagyon veszünk fel... :)















Másrészt, mert aki itt valóban ad magára - iskolából már kikerült, fiatal nők, akik az üzleti életben vagy saját üzletükben dolgoznak -, ők olyan eszméletlenül jól néznek ki, hogy velük még kises télyiben sem tudnánk felvenni a versenyt, nemhogy a szokásos póló-short-szandál farang-nyaralós egyenruhánkban! Agyonizzadva...

Ezek a nők ugyanis - nem elég, hogy kifogástalan alakjukon kifogástalan kosztümök feszülnek, valamint sminkjük bármely nagymenő dekorkozmetikai cég prospektusának címlapján ütős lenne - egyszerűen nem izzadnak! Hát igen! A hazai pálya előnye! Ja, így könnyű... :-)

Nincsenek megjegyzések: