2010. márc. 24.

Phuket Fantasea

Phuket Fantasea - szintén egy felejthetetlen élmény!


A magát éjszakai speciális kulturális parkként reklámozó létesítmény a sziget nyugati partján, Kamala mellett helyezkedik el. Többször elautóztunk a kívülről is impozáns épületek előtt, és eldöntöttük, hogy a gyerek születésnapjára megajándékozzuk magunkat is egy belépővel :)



Az 1998-as nyitás óta több, mint 10 millió látogatója volt, köztük hírességek, politikusok, királyi család tagjai, stb. Talán Miss Universe döntőt is rendezhettek itt, legalábbis a falon ott lógtak a lányok fényképei, köztük a magyar szépség.
70 felmatricázott kisbusszal szállítják a vendégeket a szállodákból Phuket és Khao Lak egész területéről. Elnyerték a Thaiföldi Turizmus Legkitűnőbb Látványosság-díját. Na, ennyi elég is a marketing dumából...


Este 6 körül érkeztünk, nem sokkal nyitás után. A pénztárnál már elkezdődött egy procedúra, melyet leginkább a kontroll, a biztonság és tervszerűség szavakkal lehet jellemezni, (ami szokatlan a thai-októl, kiváncsi lennék a menedzsment összetételére ;) Egy öntudatos alkalmazott igazgatta az érkező tömeget. Csoportonként csak egy ember mehetett a pénztárhoz, őt is előzetes adategyeztetés után már név szerint szólították! Aztán kiderült miért: ilyen informatív belépőjegyet még nem nagyon láttam! Majd biztonsági kapu és csomag átvizsgálás következett 'Fegyvert bevinni tilos' táblákkal. Mi lesz még? Nem fogjátok elhinni, az előadás előtt le kell adni minden képi- és hangrögzítésre alkalmas eszközt. Engem még egy kedves thai hölgy finoman meg is motozott, mert gyanúsan dudorodtak a zsebeim :)
De ne szaladjunk ennyire előre, mert az előadás csak 21 órakor kezdődik, addig van még majdnem 3 óránk... ami kevésnek is bizonyult :)




A "Carnival Village"-ben souvenir üzletek sora, kézművesek bemutatója a fafaragótól az üvegművesig, ügyességi játékok töménytelen mennyiségben a híres Similan-szigetek aranyos kis tengerlakó figuráival, fehér tigrisek palotája és tündér kastély. Ékszerüzlet (Swarovski-kristályból kirakott páva potom 2 millió baht-ért), Varázslatos Fotó Shop, ahol tradícionális thai ruhákba lehetett beöltözni, és különböző díszletek előtt fényképeszkedni. Fotó elefánttal, kis tigrissel, majommal. Szabadtéri színpad thai táncosokkal. Lehetett elefántra ülni. Még a mosdók is annyira egyediek,hangulatosak!
Felsorolni is sok :)




Következett a "Golden Kinnaree" (egy érdeles félig ember, félig madár kinézetű mitológiai alak) nevezetű büfé-étterem, amit ha nem látok, el sem hiszem. 4000 (!) férőhelyes, svédasztalos kialakítású étkezőben mindenféle thai finomság és néhány nemzetközi konyha (japán, indiai, olasz) remekeit kóstolhatjuk. Az ital fogyasztást külön kell fizetni.


Jólakottan, tele bendővel közelítjük meg a színház épületet, a "Palace of the Elephants"-t, mely nem kevésbé gigantikus: 3000 ülőhellyel. Végigmegyünk a korábban leírt ellenőrzésen, leadjuk a fényképezőket és a mobilokat. Előzetesen olvasgattam a brossúrát, hogy ilyen show meg olyan látványelemek, grand finálé 30 elefánttal, blablabla...

...aztán úgy jártam, mint Józsi bácsi a repülőgépen. Nem hittem volna hogy...




Egyszerűen lebilincselő volt! Óriási élmény, egyszerű történettel, de káprázatos koreográfiákkal! Árnyjátékok, légi balett, állatszereplők, pirotechnika, lézer show. Szerintem érdemes kicsivel többet áldozni a kiemelt ülőhelyekért (gold seats), mert ilyet ritkán lát az ember.



Közel 2 órás volt az előadás, visszakaptuk leadott eszközeinket és elindultunk a közeli bárba inni valami alkoholosat. A színpadon egy thai banda rock&roll-t játszott thai stílusban. Egészen addig ragadtatták magukat, hogy a gitáros 10 centire bemozgatta gitárját és a vokálos csajnak is lobogott a copfja :)


Akit bővebben is érdekel, a honlap címe:
www.phuket-fantasea.com

Csatolok egy promociós videót, de sem ez, sem a képek nem tudják visszaadni az eredeti hangulatot :)

Nincsenek megjegyzések: